Prezident Erdogan obvinil z útoku na svadbu v Gaziantepe Islamský štát

NETKY.SK • 21 August 2016, 12:29 • 2 min
Prezident Erdogan obvinil z útoku na svadbu v Gaziantepe Islamský štát

ISTANBUL - Džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS) obvinil dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zo sobotného bombového útoku na svadobnú oslavu v juhovýchodnom Turecku, pri ktorom zahynulo 30 ľudí a ďalších 94 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra AP.

 

Oficiálni predstavitelia už predtým uviedli, že útok na svadbu, konanú pod šírym nebom v Gaziantepe, bol samovražedným bombovým atentátom. Mesto Gaziantep leží približne 65 kilometrov od štátnych hraníc Turecka so Sýriou.

 

Erdogan vydal dnes ráno vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že "páchateľom útoku v Gaziantepe bol s najväčšou pravdepodobnosťou Islamský štát".

 

Prezident v tejto súvislosti poznamenal, že "niet absolútne nijakého rozdielu" medzi Islamským štátom, kurdskými vzbúrencami a hnutím v Spojených štátoch žijúceho moslimského duchovného Fethullaha Gülena. Všetky tieto subjekty Erdogan nazval teroristickými skupinami.

 

Turecko sa v posledných mesiacoch stalo dejiskom mnohých útokov a 15. júla došlo dokonca k pokusu o vojenský prevrat. Vláda z neho obviňuje práve Gülenovo hnutie. Gülen však odmieta, že by bol býval do tohto puču akýmkoľvek spôsobom zapojený.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona