Prezident ECB Draghi vyzval na užšiu integráciu Európy

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:43 • 2 min
Prezident ECB Draghi vyzval na užšiu integráciu Európy

LONDÝN - Eurozóna je stabilnejšia ako pred rokom, ale ekonomické podmienky zostávajú náročné a vlády musia pokračovať v reformách a realizácii plánov na vznik bankovej únie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok v Londýne šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi. Takmer rok po tom, ako sľúbil, že urobí všetko, čo je nutné na záchranu eura, Draghi konštatoval, že európske krajiny by mali posilniť svoje zväzky a skonkretizovať plány užšej integrácie, vrátane plánu bankovej únie, na ktorých sa dohodli v júni minulého roka. 

Šéf ECB zároveň vyzval Veľkú Britániu na posilnenie svojich zväzkov s ostatnými členmi Európskej únie. "Európa potrebuje európskejšiu Veľkú Britániu tak veľmi, ako Veľká Británia potrebuje britskejšiu Európu," vyhlásil. Britský premiér David Cameron prisľúbil, že vyjedná nové postavenie Británie v EÚ a že ešte pred koncom roka 2017 usporiada referendum o členstve krajiny v únii, ak zvíťazí v ďalších britských parlamentných voľbách, ktoré budú v roku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies