Prezident Donald Trump vyhlásil, že Spojené štáty už nebudú "svetovými policajtmi"

NETKY.SK • 1 Máj 2018, 13:11 • 2 min
Prezident Donald Trump vyhlásil, že Spojené štáty už nebudú "svetovými policajtmi"

WASHINGTON - Spojené štáty už nebudú svetovými policajtmi, a tiež na to nebudú míňať veľa peniazi, vyhlásil americký prezident. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Sme menej ochotní byť svetovými policajtmi. Po celé desaťročia sme utrácali veľa peňazí na udržanie poriadku vo svete a to by nemalo byť našou prioritou. Chceme u seba dať veci do poriadku a obnoviť našu krajinu," povedal Donald Trump na spoločnej tlačovej konferencii s prezidentom Nigérie Mohamedom Bukhariom.

   

Predtým, prezident Spojených štátov podpísal rozpočet vo výške 1,3 bilióna dolárov, ktorý stanovuje zvýšenie výdavkov na obranu o 80 miliárd. Toto je najväčší nárast vojenských výdavkov za posledné dve desaťročia. Celkové výdavky na obranu stanovujú 700 miliárd dolárov.

   

Americký rozpočet taktiež obsahuje finančné prostriedky "na boj proti vplyvu Ruska", vo výške 250 miliónov dolárov. Tiež 200 miliónov z rozpočtu Spojených štátov sú vyčlenené na vojenskú pomoc Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies