Prezident daroval z platu už 30-tisíc eur, pokračuje v tom naďalej

NETKY.SK • 10 Január 2015, 12:22 • 2 min
Prezident  daroval z platu už 30-tisíc eur, pokračuje v tom naďalej

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska už rozdal ľuďom v núdzi zo svojho platu viac než 30-tisíc eur. Od nástupu do funkcie v júni minulého roka prerozdelil každý mesiac medzi desať rodín približne päťtisíc eur, teda svoju celú čistú mzdu.

slovakia

left justify in out

„Prezident bude ďalej pokračovať v rozdeľovaní platu pre rodiny v núdzi na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa tejto problematike dlhodobo a profesionálne venujú,“ povedal agentúre SITA hovorca hlavy štátu Roman Krpelan. Zámer vzdať sa prezidentského platu v prospech chudobných oznámil Kiska v januári 2014 ešte ako prezidentský kandidát.

 

Každý mesiac si vďaka prezidentovi polepší o zhruba 500 eur desať rodín. Hlava štátu sa pri prerozdeľovaní platu radí s organizáciami Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. „Takýto postup pri výbere adresátov pomoci prezident uplatňuje každý mesiac, pričom pomoc od neho dostanú rodiny priamo,“ dodal Krpelan. 

 

Ľudia, ktorí už peniaze od Kisku dostali, väčšinou pochádzajú z rodín, v ktorých sa vyskytlo onkologické ochorenie, svalová dystrofia, Parkinsonova choroba či Downov syndróm. Prezident však pomohol aj rodinám nachádzajúcim sa vo veľmi zlej sociálnej situácii



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona