Prezident daroval staré počítače obci aj nadácii svojej manželky

NETKY.SK • 20 Január 2014, 10:43 • 2 min
Prezident daroval staré počítače obci aj nadácii svojej manželky

BRATISLAVA - Niekoľko starých notebookov, počítačov a tlačiarní sa rozhodol darovať prezident Ivan Gašparovič obci Demandice, Bratislavskému spolku nedoslýchavých aj nadácii svojej manželky.

slovakia

left justify in out

Techniku pred rokmi kúpila kancelária prezidenta za viac ako 12-tisíc eur. Vyplýva to z darovacích zmlúv zverejnených v centrálnom registri zmlúv.

Najviac zariadení dostala Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej. Kancelária prezidenta jej darovala štyri notebooky, dva počítače a tlačiareň, ktoré kupovali medzi rokmi 2007 a 2010. Ich hodnota vtedy bola približne 8 200 eur. Nadácia sa v zmluve zaviazala, že dar použije na podporu vzdelávania pre všetkých. 

Bratislavský spolok nedoslýchavých od prezidenta dostal notebook z roku 2008, ktorý v tom čase stál približne 1 700 eur. Spolok chce vďaka notebooku vytvárať nedoslýchavým občanom podmienky na ich primeranú spoločenskú sebarealizáciu. 

Obci Demandice daroval prezident dva počítače a dve tlačiarne z roku 2007 s obstarávacou cenou zhruba 2 367 eur. Starosta Demandíc sa zaviazal, že dar použije na zabezpečenie materiálno-technického vybavenia obce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies