Prezident ČR Miloš Zeman rozdelil nové generálske hodnosti

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 14:20 • 2 min
Prezident ČR Miloš Zeman rozdelil nové generálske hodnosti

PRAHA - Najvyšší ústavní činitelia Českej republiky si dnes pripomenuli 71. výročie konca druhej svetovej vojny, a to na pietnom akte pri Národnom pamätníku v Prahe-Vítkove, ku ktorému položili vence a poklonili sa pamiatke obetí.

slovakia

left justify in out

Na spomienkovom podujatí sa zúčastnili prezident Miloš Zeman, predseda vlády Bohuslav Sobotka, predseda Senátu Milan Štěch, predseda Poslaneckej snemovne Jan Hamáček, ako aj ministri obrany a kultúry, Martin Stropnický a Daniel Herman, primátorka Prahy Adriana Krnáčová a arcibiskup pražský Dominik Duka. Nechýbali zástupcovia rôznych spoločenských organizácií, spolkov, Armády ČR či vojnoví veteráni.


Jeho súčasťou bola prehliadka armádnych a policajných útvarov, prelet dvoch stíhačiek českých ozbrojených síl, minúta ticha a čestná salva.


Informovali o tom české elektronické médiá.


Najvyšší český predstaviteľ, prezident Miloš Zeman následne vymenoval riaditeľa Útvaru pre ochranu ústavných činiteľov, doterajšieho plukovníka Jiřího Komorousa za brigádneho generála a do rovnakých hodností povýšil aj zástupcu riaditeľa Spoločného operačného centra rezortu obrany Štefana Muránskeho, riaditeľa Agentúry logistiky Jaroslava Trakala a riaditeľa Agentúry vojenského zdravotníctva Zoltána Bubeníka. Hodnosť brigádneho generála prepožičala hlava štátu aj doterajšiemu plukovníkovi Pavlovi Křížovi, náčelníkovi Vojenskej polície.


Prezident súčasne povýšil do hodnosti generálmajorov doterajších brigádnych generálov, policajného prezidenta Tomáša Tuhého a šéfa hasičov Drahoslava Rybu. Do rovnakej hodnosti povýšil Miloš Zeman aj brigádnych generálov Štefana Kaletu a Jaromíra Zůnu.


Prezident ČR povýšil do hodnosti armádneho generála náčelníka Generálneho štábu Armády ČR Josefa Bečváŕa, ktorý mal doteraz hodnosť generálporučíka, kým do hodnosti generálporučíka vojenského predstaviteľa ČR pri NATO a EÚ generálmajora Miroslava Žižku, doteraz generálmajora.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies