Prezident COMNEBOL Napout súhlasil s vydaním do USA

NETKY.SK • 8 December 2015, 08:38 • 2 min
Prezident COMNEBOL Napout súhlasil s vydaním do USA

ASUNCION - Paraguajský prezident Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Juan Angel Napout súhlasil s vydaním do USA.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na paraguajské médiá. Napouta vo štvrtok minulý týždeň zatkla švajčiarska polícia pre podozrenie z korupcie a prania špinavých peňazí. Etická komisia FIFA mu udelila 90-dňovú suspendácii, resp. zákaz vykonávať akúkoľvek aktivitu vo futbalovom hnutí.

 

Počas policajnej razie v luxusnom zürišskom hoteli Baur Au Lac, kde boli ubytovaní delegáti dvojdňového zasadnutia výkonného výboru FIFA, skončil v putách i šéf zóny CONCACAF Alfredo Hawit z Hondurasu. Na žiadosť amerických úradov ich umiestnili do väzby kvôli podozreniu z prijatia úplatkov vo výške niekoľkých miliónov dolárov.

 

Americká justícia v tejto súvislosti vyšetruje ďalších 16 súčasných či bývalých funkcionárov FIFA, medzi ktorými sú vrcholní predstavitelia zón CONMEBOL a CONCACAF. Všetci sú obvinení z korupcie, úplatkárstva a prania špinavých peňazí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies