Prezident Bolívie prijal ospravedlnenie od Európanov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 07:12 • 2 min
Prezident Bolívie prijal ospravedlnenie od Európanov

LA PAZ - Bolívijský prezident Evo Morales v stredu oznámil, že prijíma ospravedlnenie od štyroch európskych krajín, ktoré pred dvormi týždňami nepovolili jeho vládnemu špeciálu prelet cez ich vzdušné priestory.

slovakia

left justify in out

Ľavicový líder podľa svojich slov síce nie je úplne spokojný s aktuálnym stavom vecí, no prijal slová ospravedlnenia ako prvý krok, keďže krajina chce pokračovať v spolupráci s týmito krajinami. Prezident juhoamerickej krajiny zároveň potvrdil, že pošle do Francúzska, Španielska, Talianska a Portugalska svojich veľvyslancov, ktorých v reakcii na incident povolal na konzultácie.

Bolívijská vláda pobúrene reagovala na incident, keď Moralesovmu lietadlu štyri krajiny zablokovali vstup do ich vzdušného priestoru a ten tak musel neplánovane pristáť vo Viedni. Dôvodom pre znemožnenie preletu bolo podozrenie, že v lietadle sa okrem prezidenta nachádza aj bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden žiadajúci jeho krajinu o azyl. Dohady o prítomnosti Snowdena na palube vyvolala skutočnosť, že po úteku z Hongkongu sa zdržiava v tranzitnej zóne moskovského letiska Šeremetevo. Morales bol v Moskve na neformálnom summite krajín vyvážajúcich zemný plyn, pričom však použil iné letisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies