Prezident Bayernu Mníchov poriadne Özila zhodil

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 13:24 • 2 min
Prezident Bayernu Mníchov poriadne Özila zhodil

MNÍCHOV - Prekvapujúci koniec Mesuta Özila v nemeckej futbalovej reprezentácii zaskočil viacerých fanúšikov, ale nezamrzel prezidenta Bayernu Mníchov Uliho Hoenessa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar londýnskeho Arsenalu zverejnil svoje rozhodnutie po masívnej kritike pre spoločné fotografie s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom. Za dôvod predčasného konca uviedol rasizmus a nedostatok rešpektu: "Keď víťazíme, tak som Nemec a keď prehráme, tak som prisťahovalec," píše okrem iného v stanovisku.

Jeho vyhlásenie nenechalo chladným niekdajšieho nemeckého reprezentanta Hoenessa. Šesťdesiatšesťročný funkcionár jeho krok dokonca privítal. "Som rád, že skončil. V minulých rokoch nestál za nič. Posledný osobný súboj vyhral na MS 2014. Teraz svoju neschopnosť zakrýva nejakými fotografiami," povedal Hoeness podľa denníka Bild a v kritickom tóne pokračoval: "Keď sme hrali s Bayernom proti Arsenalu, vždy sme sa snažili hrať cez jeho stranu. Vždy bol najväčšou slabinou."

Nemecký národný tím na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku vyhorel, v základnej skupine skončil posledný v konkurencii Švédska, Mexika a Kórejskej republiky a Hoeness, v ráži, neobišiel ani túto tému: "Vývoj v našej krajine je katastrofa. Musíme sa upriamiť na šport. Stručne, Özil nemal čo hľadať v ´repre´ už roky," dodal Uli Hoeness.
 

Šok! Nemecký reprezentant urobil radikálne rozhodnutie, jeho slová budú mnohých bolieť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies