Prezident Bayernu Mníchov Hoeness súdu priznal daňový únik

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 14:25 • 2 min
Prezident Bayernu Mníchov Hoeness súdu priznal daňový únik

BERLÍN - Prezident Bayernu Mníchov: "Nie som žiadny parazit tejto spoločnosti".

slovakia

left justify in out

Prezident momentálne najlepšieho futbalového klubu starého kontinentu Bayernu Mníchov Uli Hoeness sa pred súdom priznal k daňovému úniku prostredníctvom nepriznaného bankového konta vo Švajčiarsku. Podľa prokurátora Achima von Engela obžalovaný pripravil štát o 3,5 milióna eur, na účte vraj ukrýval príjem 33 miliónov eur.

 

Hoeness sa sám prihlásil nemeckým úradom začiatkom roku 2013 a súd má teraz okrem iného rozhodnúť, či tak urobil iba na základe zistenia o vyšetrovaní jeho osoby, alebo z vlastného popudu. Od odpovede na túto otázku sa bude odvíjať aj povaha trestu. Šesťdesiatdvaročný majster sveta z roku 1974 buď vyviazne iba s pokutou a podmienkou, alebo dostane trest odňatia slobody s maximálnou sadzbou až 10 rokov. 

 

"Vyhol som sa plateniu daní. Uvedomujem si, že nič na tom nemení ani skutočnosť, že som sa sám prihlásil. Hlboko ľutujem svoje konanie. Urobím všetko, aby som uzavrel túto kapitolu," povedal pred súdom majiteľ norimberskej prevádzky na výrobu klobás a na vlastnú obhajobu dodal, že počas svojho života venoval množstvo prostriedkov na dobročinné účely. "Nie som žiadny parazit tejto spoločnosti," vyhlásil. 

 

Verdikt sa očakáva vo štvrtok 13. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona