Prezident Barack Obama navštívil v Miami kostol kubánskej komunity

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:05 • 2 min
Prezident Barack Obama navštívil v Miami kostol kubánskej komunity

MIAMI - Americký prezident Barack Obama navštívil dnes vo floridskom meste Miami katolícky kostol, ktorý je obľúbenou svätyňou tamojšej kubánskej komunity. Ide o súčasť jeho prísľubu ukončiť vyše 50 rokov trvajúcu nevraživosť medzi USA a Kubou a obnoviť diplomatické i obchodné vzťahy.

slovakia

left justify in out

Kubánska exilová diaspóra žijúca na juhu Floridy je však ohľadom Obamovho kroku normalizovať vzťahy s ich pôvodnou domovinou rozpoltená, píše agentúra Reuters. Rozmrazenie vzťahov medzi znepriatelenými krajinami pomohol vyjednať i pápež František a iní vysokopostavení predstavitelia katolíckej cirkvi.

 

"Prezident navštívil Kostol Milosrdnej Panny Márie v Miami, čím vyjadril úctu kubánsko-americkej diaspóre. Vzdal hold americkým Kubáncom, ktorí obetovali svoje životy v túžbe po slobode, ako aj ich jedinečnému prínosu pre našu krajinu," uviedla Bernadette Meehanová, hovorkyňa Národnej bezpečnostnej rady USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies