Prezident ázijskej konfederácie neplánuje kandidovať na post šéfa FIFA

NETKY.SK • 30 August 2010, 13:34 • 2 min
Prezident ázijskej konfederácie neplánuje kandidovať na post šéfa FIFA

Prezident ázijskej konfederácie neplánuje kandidovať na post šéfa FIFA

slovakia

left justify in out

Mohamad Bin Hammam oznámil, že  chce byť prezidentom Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) aj v ďalšom funkčnom období a nemá tak v pláne konkurovať Seppovi Blatterovi na poste šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Šesťdesiatjedenročný rodák z Kataru pritom začiatkom tohto roka uviedol, že nadišiel čas, aby sa do čela FIFA dostal predstaviteľ ázijského futbalu.
      "Chcem, aby bolo všetkým jasné, že nebudem kandidovať v najbližších voľbách na post prezidenta FIFA. Budem podporovať Seppa Blattera aj pri získaní nového mandátu," skonštatoval Bin Hammam na oficiálnej internetovej stránke AFC: "Mojim osobným cieľom je kandidovať na prezidenta AFC v najbližších voľbách, ktoré sa uskutočnia začiatkom roka 2011. Dúfam, že dokážem uspokojiť všetky národné asociácie."
      Bin Hammam má pod kontrolou ázijský futbal od roku 2002 a v kuloároch sa o ňom hovorí ako o jednom z možných nástupcov Švajčiara Blattera, ktorý je vo funkcii šéfa svetového futbalu už tri funkčné obdobia. Bin Hammam je členom výkonného výboru FIFA od roku 1996.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies