Prezident Asad vymenoval nového premiéra

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 10:52 • 2 min
Prezident Asad vymenoval nového premiéra

Prezident Asad vymenoval nového premiéra - Politika Sýrsky prezident Bašár Asad vymenoval dnes bývalého ministra poľnohospodárstva Rijáda Hidžába za nového premiéra, ktorý má po májových parlamentných voľbách zostaviť vládu. Informovala o tom sýrska štátn

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašár Asad vymenoval dnes bývalého ministra poľnohospodárstva Rijáda Hidžába za nového premiéra, ktorý má po májových parlamentných voľbách zostaviť vládu. Informovala o tom sýrska štátna televízia.
      Hidžáb nahradí doterajšieho premiéra Ádila Safara, ktorého do funkcie vymenoval vlani v apríli, krátko po vypuknutí ľudového povstania na juhu krajiny. Nový premiér je členom vládnucej strany Baas, uviedla agentúra AP.
      Asad označil sýrske parlamentné voľby zo 7. mája za príklad reforiem, ktoré sa chystá zaviesť. Opozícia však hlasovanie bojkotovala a tvrdí, že bolo riadené režimom s cieľom posilniť Asadovu moc. V Sýrii má skutočnú moc v rukách prezident a úzka skupina jeho poradcov, parlament väčšinou len potvrdzuje ich rozhodnutia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona