Prezident Asad vyhlásil amnestiu pre armádnych dezertérov

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 16:54 • 2 min
Prezident Asad vyhlásil amnestiu pre armádnych dezertérov

BEJRÚT - Sýrsky prezident Bašár Asad vyhlásil všeobecnú amnestiu pre dezertérov z armády a pre brancov, čo sa vyhýbajú povinnej vojenskej službe.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes sýrske štátne médiá, ktoré citovala agentúra AP.


Amnestia sa bude vzťahovať len na tých dezertérov, ktorí sa dobrovoľne prihlásia v priebehu stanovenej dvojmesačnej lehoty. Zákonom stanovené postihy budú odpustené bez ohľadu na to, či sa previnilci momentálne nachádzajú v Sýrii alebo v zahraničí.


Sýrska armáda, ktorá patrí k najväčším v regióne, čelí v čase pokračujúcej občianskej vojny nedostatku vojakov. Z armády utiekli tisíce mužov, z ktorých mnohí sa pridali na stranu povstalcov bojujúcich voči Asadovmu režimu.


Množstvo mladých Sýrčanov tiež ušlo za hranice, alebo našlo iné spôsoby, ako sa vyhnúť povinným odvodom.


Asad už vyhlásil podobné amnestie týkajúce sa osôb usvedčených z trestných činov. Doposiaľ však neprepustil žiadnych politických väzňov, ktorých počet sa odhaduje na tisíce.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies