Prezident Asad varoval pred zahraničným vojenským zásahom v Sýrii

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:37 • 2 min
Prezident Asad varoval pred zahraničným vojenským zásahom v Sýrii

Prezident Asad varoval pred zahraničným vojenským zásahom v Sýrii

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašár Asad dnes varoval medzinárodné spoločenstvo pred vojenským zásahom v krajine v štýle operácie, ktorú vedú proti Líbyi. Vyhlásil, že by to malo "dopad" na ktorúkoľvek krajinu, ktorá by sa miešala do záležitostí Sýrie.
      Reagoval zrejme na kritiku amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý ho tento týždeň otvorene vyzval na odstúpenie z funkcie. USA zároveň uvalili nové sankcie na sýrsky režim s cieľom zastaviť krvavé zákroky proti opozičným protestom.
      Asad sa dnes večer objavil v štátnej televízii, ktorej poskytol 40-minútový rozhovor. Bolo to už jeho štvrté verejné vystúpenie odvtedy, ako v Sýrii v polovici marca vypuklo povstanie voči 40-ročnej vláde jeho rodiny.
      Prezident zopakoval, že plánuje zaviesť reformy v Sýrii, ktorá patrí k najautoritatívnejším štátom Blízkeho východu, ich príprava si však vyžiada najmenej šesťmesačnú prácu prípravnej komisie. Prezident očakáva, že by sa vo februári 2012 mohli konať parlamentné voľby, na ktorých by sa po sérii reforiem zúčastnili aj iné politické zoskupenia ako vládnuca strana Baas.
      Asad povedal, že bezpečnostná situácia v Sýrii "môže vyzerať nebezpečne... ale v skutočnosti sa zlepšila." Vládne bezpečnostné sily podľa neho dosahujú pokrok a nehrozí, že by jeho vláda padla.
Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies