Prezident Andrej Kiska sa cícerovej nátierky nebojí

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:11 • 2 min
Prezident Andrej Kiska sa cícerovej nátierky nebojí

BRATISALVA - V piatok 16.10.2015 o 11:00 hod. navštívi prezident Andrej Kiska slovenského výrobcu, spoločnosť LUNTER, ktorého výrobok, cícerová nátierka, bola neprávom obvinená z šírenia nákazy botulizmu.

slovakia

left justify in out

Slovenskej rodinnej firme Lunter z Banskej Bystrice falošné obvinenie poškodilo dlhoročne budované  dobré meno a zároveň spôsobilo značné prepady v predaji na Slovensku aj v zahraničí. Ako povedala marketingová riaditeľka spoločnosti,  Lea Striežencová,  predaj na Slovensku klesol asi o 30%, v Českej republike cca o 50% a v Rakúsku sa takmer úplne zastavil. 

 

Keďže prvotný impulz o šírení nákazy cícerovou nátierkou majú na svedomí štátne orgány, prezident Andrej Kiska navštívi v piatok spoločnosť Lunter. Chce sa osobne informovať, ako v tomto prípade postupovali orgány verejnej moci, ako s nimi spoločnosť spolupracovala, a čo nasledovalo po zverejnení informácie, že daná šarža nátierok neobsahovala podozrivú látku. 

 

Po stretnutí s vedením spoločnosti bude nasledovať prehliadka výroby a krátke stretnutie s novinármi. Stretnutie v Banskej Bystrici inicioval sám Andrej Kiska, nakoľko spoločnosti len nedávno osobne odovzdával ocenenie Via Bona – Zodpovedná stredná firma. Návštevou chce vyjadriť svoju plnú podporu v riešení danej situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies