Prezident Andrej Kiska odovzdal poverovacie listiny

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 17:25 • 2 min
Prezident Andrej Kiska odovzdal poverovacie listiny

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska dnes odovzdal poverovacie listiny ôsmim vedúcim diplomatických misií Slovenskej republiky v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, ide o pravidelnú rotáciu veľvyslancov, pričom väčšina z nich už má skúsenosti s touto pozíciou.

 

Dušan Krištofík, ktorý odchádza do Poľska, pôsobil v rokoch 2009 - 2013 ako mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenska v Estónsku, Litve a Lotyšsku so sídlom v Rige. V súčasnosti zastáva post generálneho riaditeľa osobného úradu rezortu zahraničia. Do Holandského kráľovstva smeruje Roman Bužek. Ako veľvyslanec pôsobil v Dánsku a Írsku, v súčasnosti zastáva post generálneho riaditeľa sekcie medzinárodných organizácií, rozvojovej a humanitárnej pomoci ministerstva zahraničných vecí. Generálny riaditeľ politickej sekcie ministerstva Ľubomír Rehák smeruje do Veľkej Británie. V rokoch 2006 až 2008 bol vedúcim zastupiteľského úradu v Minsku a v rokoch 2011 a 2012 pôsobil ako mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec v Kazachstane v Astane. Dagmar Repčeková bola v rokoch 2008 až 2012 mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa v Rumunsku. Teraz mieri do Srbska. 

 

Do Turecka pôjde Anna Tureničová. V minulosti bola veľvyslankyňou pre Austráliu, Nový Zéland a Oceániu so sídlom v Canberre a takisto v Cyperskej republike v Nikózii. V súčasnosti zastáva post riaditeľky diplomatického protokolu rezortu zahraničia. Peter Hulényi odchádza do Izraelu. V rokoch 2006 až 2011 bol zástupcom vedúceho Stálej misie SR pri OBSE vo Viedni a v súčasnosti pôsobí na poste riaditeľa odboru rozvojovej a humanitárnej pomoci ministerstva zahraničných vecí. Ján Šoth, ktorý od roku 2012 pôsobil ako vedúci Kancelárie prezidenta SR, pôjde do Talianska. V minulosti bol veľvyslancom v Rumunsku a Moldavsku so sídlom v Bukurešti. Do Mexika odchádza Alena Gažúrová. V súčasnosti pôsobí na poste riaditeľky kancelárie štátneho tajomníka rezortu diplomacie Petra Javorčíka. V minulosti pracovala ako zástupkyňa vedúceho zastupiteľského úradu v Madride a pôsobila aj na Stálom zastúpení Slovenska pri Európskej únii v Bruseli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies