Prezident ako hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR sa stretol s vedením rezortu

NETKY.SK • 18 December 2013, 07:00 • 2 min
Prezident ako hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR sa stretol s vedením rezortu

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič ako hlavný veliteľ Ozbrojených síl (OS) SR sa dnes stretol s predstaviteľmi rezortu obrany.

slovakia

left justify in out

V rámci tradičného predvianočného stretnutia hlava štátu s ministrom obrany Martinom Glváčom, náčelníkom Generálneho štábu OS SR Petrom Vojtekom a ďalšími predstaviteľmi silového rezortu diskutovala o výsledkoch plnenia úloh slovenských ozbrojených síl.

Spoločne konštatovali, že modernizácia ozbrojených síl zostáva aj naďalej prioritou. "Väčšina techniky, ktorú dnes máme k dispozícii, je morálne a v niektorých prípadoch aj technicky zastaraná. Nielenže sa roky nič nenakupovalo, ale technika doslova chátrala tým, že nemala adekvátnu údržbu. Preto je práve modernizácia našou prioritou do ďalšieho roka," uviedol šéf rezortu obrany. Podľa neho akútne treba vyriešiť situáciu najmä vo vzdušných silách. 

Gašparovič sa vedeniu rezortu obrany, ako aj príslušníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR poďakoval za ich úsilie napĺňať hlavné ciele obrannej politiky štátu. Ozbrojené sily SR podľa neho patria dlhodobo k najdôveryhodnejším inštitúciám. Glváč tiež informoval prezidenta o plnení úloh slovenských vojakov v zahraničných operáciách a misiách.

TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona