Prezident A. Kiska v nedeľu odcestuje do Francúzska, bude obedovať s E. Macronom

NETKY.SK • 9 November 2018, 16:50 • 2 min
Prezident A. Kiska v nedeľu odcestuje do Francúzska, bude obedovať s E. Macronom

BRATISLAVA - Slovenský prezident Andrej Kiska sa má v nedeľu (11. 11.) stretnúť v Paríži s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

slovakia

left justify in out

O tom informovala Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR. Na pozvanie francúzskeho prezidenta sa Kiska zúčastní slávnostného pripomenutia 100. výročia podpísania prímeria pri Víťaznom oblúku, ktoré znamenalo ukončenie prvej svetovej vojny.

 

"Súčasťou programu Andreja Kisku bude tiež oficiálny obed podávaný francúzskym prezidentom a účasť na otvorení prvého ročníka Parížskeho mierového fóra," spresnila Hajtová.

 

V rámci účasti na fóre odovzdá slovenský prezident knihu do Knižnice mieru. Macron navštívil Slovensko na konci októbra. Počas návštevy Bratislavy diskutoval s mladými Slovákmi o budúcnosti Európy. V rámci programu sa prešiel aj ulicami bratislavského Starého Mesta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies