Prevrátenie lode s migrantmi pri Líbyi si mohlo vyžiadať vyše 200 mŕtvych

NETKY.SK • 6 August 2015, 18:42 • 2 min
Prevrátenie lode s migrantmi pri Líbyi si mohlo vyžiadať vyše 200 mŕtvych

RÍM - Talianske námorné sily pokračujú v prehľadávaní oblasti pri pobreží Líbye, kde sa v stredu prevrátil čln s niekoľkými stovkami nelegálnych migrantov, nádej na záchranu ďalších pasažierov je však považovaná za mizivú.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného vyhlásenia talianskej pobrežnej stráže, na ktoré odkazuje agentúra Reuters, talianske a írske námorníctvo spoločne s humanitárnou agentúrou Lekári bez hraníc počas uplynulého dňa dostali do bezpečia vyše 370 z odhadom asi 600 stroskotancov. Z mora tiež vytiahli 25 mŕtvych. 


Nočné pátranie po zvyšných viac ako 200 osobách bolo bezvýsledné a podľa Reuters sa predpokladá, že sa utopili. V rovnakej oblasti medzitým spozorovali ďalšie člny s desiatkami a stovkami migrantov, ktorých postupne zachraňujú posádky vyslaných plavidiel. 


Agentúra AP informovala, že najmenej 367 migrantov z prevráteného člna vzala na palubu írska loď LÉ Naimh, ktorá sa dnes mala v neskorých popoludňajších hodinách doplaviť k sicílskemu Palermu. 


Podľa prvých informácií sa v preplnenom rybárskom člne mohlo nachádzať až 700 ľudí, po vypočutí zachránených však celkový odhad znížili. Väčšinu migrantov, ktorí prežili, tvoria Sýrčania unikajúci pred občianskou vojnou vo svojej krajine. 


Reuters uvádza, že čln sa prevrhol blízko líbyjského pobrežia v čase, keď sa k nemu približovala írska záchranárska loď LÉ Niamh, a to pravdepodobne preto, že zúfalí pasažieri sa nahrnuli na jednu stranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies