Prevrátenie člna pri Borneu neprežilo osem ľudí

NETKY.SK • 2 Január 2018, 06:13 • 2 min
Prevrátenie člna pri Borneu neprežilo osem ľudí

JAKARTA - Záchranárom sa podarilo vytiahnuť z mora 42 ľudí po tom, čo sa v pondelok pri brehoch indonézskej časti ostrova Borneo prevrátil motorový čln s 51 osobami na palube.

slovakia

left justify in out

Jeden muž je naďalej nezvestný. Informovala v utorok agentúra AP. Najmenej osem ľudí zahynulo pri prevrátení člna, ktorý prevážal cestujúcich medzi mestami Tanjung Selor a Tarakan v provincii Severný Kalimantan.

 

Záchranár z Tarakanu uviedol, že okrem mŕtvych našli záchranári 42 preživších. Posledný nezvestný človek bol na lodi ako pasažier. Podľa plavebných dokumentov sa na palube nachádzalo 48 cestujúcich vrátane piatich detí a traja členovia posádky. Polícia naďalej vyšetruje príčinu nehody.

 

V Indonézii, ktorú tvorí viac ako 17.000 ostrovov, dochádza pomerne často k lodným nešťastiam. Častou príčinou býva preťažovanie plavidiel a nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies