Prevrátená cisterna s unikajúcim dusíkom zastavila dopravu pri Břeclavi

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 14:52 • 2 min
Prevrátená cisterna s unikajúcim dusíkom zastavila dopravu pri Břeclavi

HODONÍN - Vážne dopravné komplikácie a zastavenie premávky spôsobil prevrátený kamión s dusíkom na zjazde z diaľnice D2 pri juhomoravskom meste Břeclav.

slovakia

left justify in out

Vodič kamióna dnes okolo 07.30 h pôvodne plánoval zísť z diaľnice zo smeru od Brna a pokračovať ďalej po ceste I/55 smerom na Hodonín, ktorý leží pri hraniciach so Slovenskom, ale vozidlo sa prevrátilo a začal z neho unikať dusík. Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz.

 

Vozidlo nešlo vysokou rýchlosťou a prevrátilo sa po prudkom manévri v zákrute, uviedol iný vodič a očitý svedok situácie.

 

Z kamiónu najprv unikala nafta a olej, ale podľa hasičov neskôr začal samovoľne unikať aj kvapalný dusík, pravdepodobne cez poistné ventily. Policajti preto úplne zastavili premávku a presmerovávali vodičov na iné trasy.

 

Pri nehode sa zranil vodič kamiónu, ktorého vrtuľník previezol do nemocnice. Jeho zranenia však nebudú priveľmi vážne, uviedli záchranári.

 

Doprava na mieste sa zrejme obnoví okolo 15.30 h, dodali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies