PREVIEW: WTA Miami

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 14:39 • 2 min
PREVIEW: WTA Miami

PREVIEW: WTA Miami

slovakia

left justify in out

WTA Miami ($4,828,000, tvrdý povrch, ženy) aktualizované

imgStephens Sloane – Mirza Saniaimg

Čas: 20.03.2012 20:00

Tip: 1

Najlepší kurz:  @1,80 – v slovenských stávkových @1,83 – v zahraničných online stávkových

 

Aktualizácia: Úspešný tip. Domáca Stephens nedala súperke žiadnu šancu a s prehľadom zvíťazila v dvoch setoch. Základom jej úspechu bol hlavne skvelý return, keď súperke dokázala vziať podanie hneď 4-krát z piatich šancí. Naopak, dokázala odvrátiť až 3 zo 4 brejkbalov Mirzy a po hodine bolo po zápase. Mirza urobila 4 dvojchyby kdežto Stephens ani jednu, percento 1.podania mali tiež vyrovnané ako už naznačovali aj predzápasové štatistiky: Stephens 63% a Mirza 62%. Konečný výsledok 6:2 6:4.

Stephens Sloane je mladá hráčka, ktorá zhodou okolností práve dnes slávi svoje 19.narodeniny, ktorá sa aktuálne drží na 90.mieste v rebríčku WTA. Na kurtoch už dokázala svoje kvality, keď potrápila už nejednu top-favoritku, alebo ich dokonca aj pár vyprevadila z kurtu. Typovo jej hra pripomína silovú hru sestier Williamsových a odborníci jej predpovedajú sľubnú budúcnosť. Na tomto turnaji obhajuje 1.kolo z minulého roka, kde skončila na rakete Záhlavovej Strýcovej 4-6 a 2-6. Tento rok má zatiaľ zápornú bilanciu W3/L5, ale treba podotknúť, že to mohlo vyzerať úplne inak a vzhľadom na tohtoročné súperky to nie je až taká prekvapivá bilancia. Na Australian Open prehrala v 2.kolo s Ruskou Kuznetsovou tesne 6-7 a 5-7. Pred vyše týždňom zase potrápila Kerberovú, ktorá má túto sezónu veľmi dobrú formu a prehrala po boji 6-2, 5-7 a 4-6. Dnešný zápas je v poradí druhým a jedná sa o 2.kolo kvalifikácie. V 1.kole za zhruba hodinku vyprevadila Holanďanku De Vroome hladko v dvoch setoch 6-1 a 6-3. Sloane sa prezentovala tvrdou a razantnou hrou a percento 1.podania činilo 67%. Výsledok je trochu skreslený, keďže čelila až 8 brejkbalom, z ktorých dokázala odvrátiť hneď 7. Sama prelomila podanie súperky 5-krát zo šiestich ponúknutých možností. Američanka urobila 5 dvojchýb a 2 esá.

Mirza Sania je 25-ročná hráčka, aktuálne na 127.mieste rebríčka WTA. Na tomto turnaji obhajuje vlaňajšie 2.kolo, kde skončila na rakete Kirilenko 7-5,3-6 a 0-6. Minulý rok tiež musela hrať kvalifikáciu, v ktorej porazila najprv Han 7-5 a 6-0 a v 2.kole Renatu Voráčovú 6-4 a 6-2. Tento rok sa jej zatiaľ moc nedarí, keď celkovú bilanciu na tvrdom povrchu má W4/L6 a na inom povrchu toho roku ešte ani nehrala. V 1.kole kvalifikácie si poradila s Falconi 7-6 a 6-0, keď mala podobné čisla 1.podania ako jej dnešná súperka, a to 68%. Čelila 6 brejkbalom, z ktorých dokázala odvrátiť presnú polovicu, a súperke dokázala zobrať podanie až 6-krát z desiatich ponúknutých príležitostí. Štatistiky dvojchýb a es sú opäť podobné – 4 dvojchyby a 2 esá.

Obe hráčky preferujú tvrdý povrch, ale kdežto Stephens má kariéru ešte pred sebou, tak Mirza už vďaka chronickým problémom s chrbtom svoju zašlú slávu asi nenájde. Myslím si, že keď sa stephens bude dariť na returne tak ako včera, tak by nemal byť žiadny problém uhrať tento zápas vo dvoch setoch. Na podaní má výhodu opäť Američanka, keďže jej podanie máva niekedy parametre mužského tenisu.


Vzájomné zápasy

Tieto hráčky ešte spolu nehrali a toto bude ich prvý vzájomný zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies