Preview: Kanada U20 - Slovensko U20

NETKY.SK • 27 December 2020, 15:45 • 2 min
Preview: Kanada U20 - Slovensko U20

Slovenskí mladíci si dnes zmerajú sily s Kanadou.

slovakia

left justify in out

Slovenskí sokolíci si dnes zmerajú sily s kanadskými javorovými listami. Zápas sa odohrá o polnoci z nedeľe na pondelok. Hráči s dvojkrížom na hrudi majú za sebou vydarenú premiéru (vítazstvo 1:0 nad SUI) a Kanada v prvom zápase rozobrala Nemcov 16:1. 

 

Kanadská hokejová reprezentácia si na nedostatok hviezd vo výbere nemôže sťažovať. Všetci hráči vo výbere ktorí boli draftovaní, tak jedine v prvom kole. Tí ktorí neboli, budú v prvom kole alebo aj v top 10.  Obrana pozostáva výlučne z hráčov zámorských junioriek, vyčnieva Jamie Drysdale a Bowen Byram. Prvý menovaný je šestka draftu 2020, druhý menovaný štyrka roku 2019. V obrane je to samá hviezda, to bez debaty. Najväčšiu slabinu vidím v brankároch. Ich herná zaťaženosť v sezóne činí 0 zápasov, takže im chýba zápasová prax.

 

V našom tábore vládne rovnako pozitívna nálada. Slovenskí mladíci vyhrali nad Švajčiarskom. Švajčiari prišli na turnaj s jedným z najlslabších výberov za posledných 10 rokov. Netreba preceňovať teda toto víťazstvo, ale samozrejme ani preceňovať. Naši hrali so srdcom, húževnato, forčekovali, bránili a boli tímoví. 

 

V dnešnom zápase sa stretne ašpirant na titul, plný hviezd s tímom ktorý má dobrý herný systém a tímového ducha. Nad Kanadou sme eŠte na turnaji MS U20 nevyhrali. Môžeme to napraviť teraz, alebo prehrať so vztýčenými hlavami. Jedno je myslím si isté, za výkon sa nemusíme hanbiť ak bude taký ako v minulom zápase.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies