PREVIEW: ATP Barcelona ($1,995,000, antuka, muži)

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 10:29 • 2 min
PREVIEW: ATP Barcelona ($1,995,000, antuka, muži)

PREVIEW ATP Barcelona ($1,995,000, antuka, muži) - Tipovanie Paolo Lorenzi – Flavio Cipolla Čas 24. 04.

slovakia

left justify in out

img

aktualizované

Paolo Lorenzi – Flavio Cipolla

Čas: 24.04.2012 16:30

Tip: Cipolla -3,5 games

Najlepší kurz:  @1,80 – v slovenských stávkových @1,98 – v zahraničných online stávkových

Aktualizácia: Úspešný tip. Konečný výsledok 0:6 3:6.

 

Paolo Lorenzi je 31-ročný hráč, aktuálne na 84.mieste rebríčka ATP. Jeho tohtoročná bilancia na antuke je pôsobivá, keď tento rok dokázal vyhrať už 16x a len 6x odchádzal porazený. Bohužial, aj napriek skvelým výsledkom nedokázal tento rok vyhrať žiadny turnaj, a to hral už 3x finále (Salinas challenger, Ekvádor – vo finále prehral s Pellom 6-1, 5-7 a 3-6, San Luis Potosi challenger, Mexiko – vo finále prehral s Ramirez-Hidalgom 6-3, 3-6 a 4-6, a minulý týždeň vo finále challengeru v Sarasote, USA – prehral s Querreyom 1-6, 7-6 a 3-6).  Toto je aj dôvodom, prečo hrám Cipollu. Lorenzi odohral v USA 5 zápasov za 6 dní, a z toho v sobotu 21.04.2012 hral 2 zápasy. Po prehratom finále mal Lorenzi menej ako 48 hodín, aby sa presunul z USA do Španielska, zregeneroval sa a prispôsobil sa k časovému posunu. Z tohto dôvodu si myslím, že dnes nemôže nastúpiť v optimálnej forme a bude ťahať za kratší koniec, aj keď bilancia vzájomných zápasov hovorí v jeho prospech.


Flavio Cipolla je 28-ročný hráč, aktuálne na 70.mieste rebríčka ATP. Jeho tohtoročná bilancia na antuke je zatiaľ W3/L1. Až do minulej sezóny bola antuka jeho najobľúbenejším povrchom, ale minulý rok odohral slušnú porciu zápasov na tvrdom povrchu a treba podotknúť, že úspešne. Cipolla sa pred dvoma týždňami javil vo veľmi dobrej forme, keď sa prebojoval až do semifinále turnaja v Casablance, kde okrem iných vyradil aj Dolgopolova v dvoch setoch.

 

Obaja hráči sa dobre poznajú, preferujú antuku, ale na Lorenzi toho musí mať celkom dosť. Cipolla je defenzívny hráč, ktorý preferuje sliceované údery z oboch strán a snaží sa udržiavať loptičku v hre čo najdlhšie a tým prinútiť súpera urobiť chybu, ak samozrejme nehrá s agresívnym súperom. Lorenzi je na tom podobne, nehrá agresívne a je typickým antukovým hráčom. To mu však dnes nebude hrať do kariet, keďže sa bude snažiť ukončovať výmeny čím skôr, nakoĺko toto bude pre neho jediná šanca v dnešnom zápase. Ak sa mu to nepodarí a zápas sa predĺži, tak jeho šance rapídne klesnú, nakoľko sa prejaví únava.


Vzájomné zápasy

Paolo Lorenzi 4-1 Flavio Cipolla



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies