PREVIEW: 18.kolo portugalskej 1.ligy

NETKY.SK • 12 Február 2012, 15:09 • 2 min
PREVIEW: 18.kolo portugalskej 1.ligy

PREVIEW 18. kolo portugalskej 1.

slovakia

left justify in out

img

aktualizované

Olhanense – Rio Ave 12.02.2012 17:00

Základný tip: 1

Najlepší kurz:  @2,30 – v slovenských stávkových @2,4 – v zahraničných online stávkových

Aktualizácia: Neúspešný tip. Domáci inkasovali v samom začiatku zápasu, čo malo veľký vplyv na celkový vývoj stretnutia. Zaskočení rýchlym gólom, tesne pred polčasom inkasovali aj po druhýkrát a tak zápas aj skončil. Konečný výsledok 0:2 (0:2).

Kurz na výhru domácich je v tomto prípade prestrelený a má v sebe veľkú hodnotu (value), keďže šanca na výhru je iste vyššia ako 41-43%, ako udávajú kurzy.

Olhanense je na 7. Mieste v tabuľke, zatiaľ čo Rio Ave je 12.pozícii. Olhanense vyhrali zatiaľ 5 zo 17 zápasov v tejto sezóne (29%) zatiaľ čo Rio Ave o jeden menej, 4 zo 17 (23%). Avšak keď zoberiem do úvahy výhodu domáceho prostredia a štatistiky z tohto pohľadu, tak tu už je diametrálny rozdiel.

Olhanense má bilanciu na domácom trávniku 9 3-3-3 so skóre 11:12
Rio Ave na ihriskách súperov 9 0-1-8 so skóre 5:18

Tu už ten percentuálny rozdiel je iný. Olhanense vyhralo doma 33% svojich zápasov a Rio Ave neprehralo vonku 11% zápasov.

Hlavný dôvod, prečo si myslím, že Olhanense má veľkú šancu na výhru je to, že v poslednej dobe hrá veľmi dobre, dokonca lepšie ako naznačujú ich výsledky.

- pomerne ľahko porazili Beira-Mar, keď viedli už 2-0 a hostia skorigovali výsledok iba v samom závere zápasu. Olhanense mali oveľa viac šancí a podľa predvedenej hry si zaslúžili ˇvýhru aj väčším rozdielom, čiže výsledok trochu skresľuje priebeh zápasu. Beira-Mar je na tom výkonnostne podobne ako dnešný súper Olhanense, Rio Ave.

- Olhanense uhral doma bezgólovú remízu so Sportingom Lisabon v zápase, ktorý bol vyrovnaný aj čo sa šancí týka. Sporting patrí medzi najlepšie tímy v Portugalsku,a je určite minimálne o 2 triedy lepším tímom ako Rio Ave.

- a na záver, Olhanense zaslúžene vyhrali svoj posledný zápas vonku na ihrisku Vitorie Setubal pomerom 3:2, keď už v 9.min prehrávali 0:2, ale do polčasu stihli vyrovnať a v 78.min strelil víťazný gól Ismaily. Vitoria Setubal je 16. a teda poslednom mieste v tabuľke, a v tejto sezóne pravdepodobne slabší tím ako Rio Ave.

 
Rio Ave malo v posledných kolách pár ťažkých zápasov. Prehra na ihriskách FC Porto (0:2) a Sporting Braga (1:2) nie je niečo, čo by sa takýto tím mal hanbiť, ale tu musím upozorniť, že Rio Ave bolo naozaj zlé v týchto zápasoch a opäť výsledky skresľujú obraz hry  počas zápasu. V poslednom zápase Rio Ave doma uhrali bod za bezgólovú remízu s Academicou.

Ak zoberiem do úvahy tabuľkové postavenie, tak Academica je kvalitatívne na podobnej úrovni ako Olhanense, ale teraz bude hrať Rio Ave ako hosť, čo bude pre nich ťažšie.

Pokiaľ ide o chýbajúcich hráčov, tak Olhanense má jediné čerstvé zranenie, a to obrancu Mexera, ale do hry sa vracia útočník Agra. Rio Ave stále chýbajú obrancovia Tarantini a Jeferson, ale namiesto nich majú náhradu. Celkovo pre tento zápas absencie a zranenia nie sú dôležitým faktorom.

Vzájomné zápasy

V aktuálnej sezóne sa tímy už raz stretli, keď 28.08.2011 Rio Ave doma tesne prehralo so svojím dnešným súperom 0:1. V minulej sezóne najprv 09.01.2011 doma Rio Ave prehralo taktiež 0:1, a v odvete 14.05.2011 remizovali na ihrisku Olhanense 2:2.

Štadión

Olhanense má na ihrisku živý trávnik a kapacita štadiónu je 11.662 divákov a v priemere na zápasy chodí 2.273 divákov..

Počasie

Podmienky v nedeľu budú celkom dobré, keďže sa očakáva slnečný deň a 10 až 11 stupňov Celzia so silou vetra okolo 17km/h, čo pocitovú teplotu zníži na 8 až 9 stupňov. Vlhkosť vzduchu sa bude pohybovať okolo 40-42%.

Celkove sú domáci na tom teraz lepšie ako boli pred Vianocami, zatiaľ čo Rio Ave nevykazuje žiadne zlepšenie, keďže naďalej zbierajú svoje body výlučne na domácom štadióne. Samozrejme, tak ako vždy, v tejto lige je značné riziko, že zápas môže skončiť remízou, takže tí z Vás milý tipujúci čitatelia, ktorí chcú trošku poistiť svoj tip, tak doporučujem stávku bez remízy. Každopádne hodnota kurzy spočíva v tipe na výhru domácich a ja si tento tip zahrám „naostro“ na výhru Olhanense.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona