Previesť cenné papiere na FNM SR možno na 150 pobočkách pošty

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 10:49 • 2 min
Previesť cenné papiere na FNM SR možno na 150 pobočkách pošty

BRATISLAVA - Občania môžu previesť cenné papiere na Fond národného majetku (FNM) SR na 150 vybraných pobočkách Slovenskej pošty (SP). Tá začala opätovne zabezpečovať prevody od 1. júla tohto roka.

slovakia

left justify in out

"Ak sa občan rozhodne previesť svoje cenné papiere na FNM SR, pre úspešné vybavenie prevodu je potrebné, aby si so sebou priniesol občiansky preukaz a výpis z účtu majiteľa cenných papierov," priblížila v správe pre médiá hovorkyňa pošty Stanislava Pondelová.

 

Tento výpis zaslal Centrálny depozitár cenných papierov SR osobám, ktorým spoplatnil vedenie účtu majiteľa cenných papierov. "V prípade, ak klientom nebol doručený výpis z účtu majiteľa cenných papierov, je možné oň požiadať priamo na pracovisku pošty a výpis mu bude zaslaný," doplnila hovorkyňa s tým, že v prípade potreby zastupovania fyzickej osoby možno použiť splnomocnenie s úradne overeným podpisom.

 

Občania môžu previesť svoje cenné papiere prostredníctvom 150 vybraných pobočiek pošty. Aktuálny zoznam pracovísk, ktoré poskytujú bezodplatný prevod, je zverejnený na webovej stránke SP. Bezodplatný prevod cenných papierov na FNM SR môžu občania uskutočniť do 30. júna 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona