Preventívny projekt Tancom proti drogám je zameraný na žiakov ZŠ

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 06:25 • 2 min
Preventívny projekt Tancom proti drogám je zameraný na žiakov ZŠ

Preventívny projekt Tancom proti drogám je zameraný na žiakov ZŠ - Kultúra Do preventívneho projektu Tancom proti drogám, ktorý sa uskutoční v dňoch 23. až 27.

slovakia

left justify in out

img

Do preventívneho projektu Tancom proti drogám, ktorý sa uskutoční v dňoch 23. až 27. apríla, sa zapojilo desať banskobystrických škôl, a to základné školy a osemročné športové gymnázium. "Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici spolu s tanečnou školou K-Dance budú počas štvrtého aprílového týždňa spoločnými silami bojovať proti nežiaducemu fenoménu súčasnej spoločnosti, proti drogám, a netradičnou, inovatívnou formou zážitkového učenia sa budú snažiť osloviť žiakov základných škôl," priblížila TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
      Preventívny projekt je výsledkom spolupráce medzi políciou a tanečnou školou a v tomto školskom roku sa bude realizovať pilotne. Participuje na ňom aj Súkromné centrum voľného času Banská Bystrica na Rudlovskej ceste, ako i poslucháči denného a postgraduálneho štúdia Pedagogickej fakulty banskobystrickej Univerzity Mateja Bela.
      Referenti - špecialisti oddelenia komunikácie a prevencie KR poskytnú žiakom informácie o škodlivosti návykových látok a formou riadenej diskusie sa postupne budú danej problematike venovať. Pričom snahou bude zmena myslenia, postojov a prístupu k legálnym, ako i k nelegálnym drogám, priblížila hovorkyňa. Hovorené slovo sa bude prelínať s tanečnými číslami, ktoré budú scénicky korešpondovať s preberanou témou. Tanec bude v štýloch hip-hop, break a disco, ktoré sú pre vybranú vekovú kategóriu žiakov najpútavejšie.
      "Snahou všetkých zúčastnených zložiek bude úsilie ukázať deťom možnosti zmysluplného využitia voľného času. Informácie sprostredkované cez záujmovú činnosť – tanec - tak majú možnosť padnúť na úrodnú pôdu a osloviť kategóriu žiakov, ktorí sú práve vo veku, keď si formujú svoje životné postoje a názory," dodala hovorkyňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona