Prevádzky v obchodných centrách nevydávajú bločky

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 14:20 • 2 min
Prevádzky v obchodných centrách nevydávajú bločky

BRATISLAVA: Kontrolóri finančnej správy z colných úradov skontrolovali 40 prevádzok v Bratislavskom a 22 prevádzok v Košickom kraji

slovakia

left justify in out

Prevádzky v obchodných centrách nevydávajú bločky. Pri akcii Nákupné centrá to zistili kontrolóri finančnej správy. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Patrícia Macíková. V niektorých prevádzkach bolo dokonca viac porušení zákona súčasne. Kontrolóri zhabali aj takmer 370 fliaš alkoholických nápojov, od ktorých podnikatelia nemali faktúry.

Kontrolná akcia sa uskutočnila v Bratislavskom a Košickom kraji v utorok 16. júla. Zamerala sa na predajne rýchleho občerstvenia, kaviarne či reštaurácie. Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad. Na kontrolnej akcii sa zúčastnili kontrolóri finančnej správy z colných úradov z celého Slovenska. Celkovo preverili 62 prevádzok. 

V Bratislavskom kraji skontrolovali 40 prevádzok a zaznamenali 70 podozrení z porušenia predpisov. V Košickom kraji to bolo 22 prevádzok a 38 prípadov podozrenia z porušení predpisov. Najčastejším porušením zákona o používaní elektronickej registračnej pokladne, keď v prevádzke nezaevidujú prijatú tržbu v pokladni, keď podnikateľ tržbu zaevidoval, ale nevydal doklad z pokladne alebo keď podnikateľ vyhotovil bloček, ale z pokladne, ktorá nespĺňa zákonné náležitosti. Pri kontrolnej akcii kontrolóri tiež zaistili 368 fliaš alkoholu, nakoľko podnikatelia nevedeli preukázať, či a ako ho zákonne nadobudli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies