Prevádzku záhrebského letiska ochromil štrajk

NETKY.SK • 21 November 2013, 15:23 • 2 min
Prevádzku záhrebského letiska ochromil štrajk

ZÁHREB - Letisko v chorvátskom Záhrebe museli vo štvrtok uzavrieť v dôsledku štrajku jeho pracovníkov, ktorý má pokračovať aj v piatok.

slovakia

left justify in out

Dôvodom protestu je plánované prevzatie letiska konzorciom na čele s francúzskou spoločnosťou Aéroports de Paris, čo by mohlo podľa odborov pre asi 800 zamestnancov znamenať stratu výhod alebo prepustenie. Terajší riaditeľ Miroslav Drljača však považuje ich postup za "nepodložený a nezákonný" vzhľadom na údajne lepšie postavenie oproti väčšine ostatných pracujúcich v Chorvátsku. Drljač tiež tvrdí, že zamestnanecké výhody ako aj samotné pracovné miesta zostanú zachované najmenej ďalších päť rokov.

Štrajk na medzinárodnom letisku sa začal vo štvrtok o 10:00 a ukončiť by sa mal o polnoci z piatka na sobotu. Internetová stránka pre verejnosť informuje o zrušení všetkých 60 komerčných letov, núdzová preprava pre zdravotnícke, vojenské alebo vládne účely je však naďalej možná. Priame straty spôsobené štrajkom sa odhadujú na 900-tisíc kún (118-tis. eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona