Prevádzku londýnskych letísk ochromila dnes porucha a protest aktivistov

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:52 • 2 min
Prevádzku londýnskych letísk ochromila dnes porucha a protest aktivistov

LONDÝN - Prevádzku na troch londýnskych letiskách ochromil dnes protest aktivistov, ako aj poruchy v počítačovom systéme pri odbavovaní pred odletom (check-in), ktoré postihli spoločnosť British Airways. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť British Airways uviedla, že odbavovanie jej cestujúcich na dvoch londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick dnes kvôli poruchám v systéme trvá dlhšie než obvykle. Nevyjadrila sa však k informáciám na sociálnych sieťach, podľa ktorých výrazné meškanie postihlo aj jej prevádzky na letiskách v amerických mestách San Francisco, Washington a Atlanta.


Pasažierom sa ale British Airways za meškanie ospravedlnila a vyzvala ich, aby check-in vykonali ešte pred príchodom na letisko prostredníctvom internetu.


Letová prevádzka bola dnes narušená aj na treťom londýnskom letisku London City Airport, ktoré využívajú najmä podnikatelia. Tamojšia polícia podľa agentúry AP uviedla, že momentálne vyjednáva s deviatimi stúpencami protirasistického hnutia Black Lives Matter. Tým sa ešte v skorých ranných hodinách podarilo vlastnými telami zablokovať pristávaciu plochu letiska.


Zmienené hnutie sa prostredníctvom sociálnych sietí k činu priznalo, pričom uviedlo, že týmto spôsobom sa rozhodlo protestovať proti plánom na rozširovanie plochy letiska. Tie totiž podľa jeho mienky prispejú k zhoršovaniu životného prostredia vo východolondýnskej štvrti Newham, kde žije veľké množstvo prisťahovalcov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies