Prevádzkový zisk Lufthansy vzrástol za deväť mesiacov o 28 %

NETKY.SK • 30 Október 2014, 09:05 • 2 min
Prevádzkový zisk Lufthansy vzrástol za deväť mesiacov o 28 %

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa oznámila za deväť mesiacov tohto roka zvýšenie prevádzkového zisku a potvrdila odhad zisku za celý rok na úrovni 1 miliardy eur. Informovali o tom agentúra Bloomberg a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Za obdobie od januára do konca septembra dosiahla spoločnosť prevádzkový zisk 849 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala 663 miliónov eur. Medziročne to znamená rast o 28 %. Zvýšil sa aj čistý zisk za sledované obdobie, a to z 247 miliónov na 482 miliónov eur. Zisk na akciu vzrástol z 0,54 na 1,05 eura.
      

Čo sa týka prognózy na celý rok 2014, Lufthansa potvrdila svoj skorší odhad prevádzkového zisku na úrovni okolo 1 miliardy eur. Prognóza zahrňuje aj vplyv tohtoročných protestov pilotov, ktoré spoločnosť stáli okolo 170 miliónov eur, nie však prípadné ďalšie štrajky.
      

Lufthansa zároveň zredukovala pôvodnú prognózu zisku na budúci rok. Zatiaľ čo pôvodne očakávala rast prevádzkového zisku v roku 2015 na 2 miliardy eur, najnovšie oznámila, že v nasledujúcom roku počíta s prevádzkovým ziskom "výrazne nad úrovňou roka 2014". Dôvodom je zhoršenie prognóz v oblasti vývoja svetovej ekonomiky od začiatku tohto roka, čo sa odrazí aj na raste tržieb nemeckej leteckej spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies