Prevádzkovateľ reťazca Carrefour dlhuje potravinárom takmer 1 milión eur, trvajú na odkúpení pohľadávok štátom

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 16:56 • 2 min
Prevádzkovateľ reťazca Carrefour dlhuje potravinárom takmer 1 milión eur, trvajú na odkúpení pohľadávok štátom

BRATISLAVA - Spoločnosť Retail Value Stores, a. s., prevádzkovateľ reťazca Carrefour, dlhuje svojim dodávateľom, slovenským potravinárom, takmer 1 milión eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu predstavuje výška pohľadávky dotknutých potravinárov, dodávateľov pre hypermarket Carrefour, ktorú nahlásili členovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, sumu 932.044,79 eura bez príslušenstva, teda bez úrokov, úrokov z omeškania, poplatku z omeškania, či nákladov spojených s jej uplatnením. Túto sumu vyčíslila SPPK na základe údajov od 22 potravinárskych subjektov, z ktorých traja nie sú členmi komory," spresnila Holéciová.

 

Pripomenula, že SPPK začiatkom apríla tohto roku vyzvala svojich členov, aby jej urgentne nahlasovali výšku svojich pohľadávok voči spoločnosti Retail Value Stores, ktorá rozhodnutím bratislavského súdu vstúpila do procesu reštrukturalizácie.

 

SPKK podľa Holéciovej naďalej trvá na tom, aby prípad Carrefour riešil štát formou odkúpenia pohľadávok, podobne, ako to urobil v prípade spoločnosti Váhostav, a. s. "SPPK je pripravená spolupracovať s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a poskytovať mu relevantné údaje, ktoré by mohli prispieť k vyriešeniu situácie," zdôraznila.

 

"Členovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa obávajú, aby sa prípad Carrefour a Retail Value Stores, a. s., nestal precedensom, podľa ktorého budú v budúcnosti postupovať aj iné obchodné spoločnosti," dodala Holéciová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies