Prevádzkovateľ potopenej Concordie dostal pokutu milión eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 16:57 • 2 min
Prevádzkovateľ potopenej Concordie dostal pokutu milión eur

RÍM - Prevádzkovateľ dovolenkových okružných plavieb po Európe, talianska spoločnosť Costa Crociere, v stredu prijala čiastočnú zodpovednosť za potopenie plavidla Costa Concordia, pri ktorom zahynulo 32 ľudí.

slovakia

left justify in out

Súd rozhodol, že spoločnosť musí za trest zaplatiť pokutu milión eur a už viac nebude čeliť vyšetrovaniu vo veci údajného zavinenia tragédie. Costa Crociere namiesto toho plánuje v nadchádzajúcom procese vystupovať ako poškodená strana a žiadať odškodné za stratu lode. Prokurátori v prípade vzniesli obvinenia voči šiestim osobám vrátane kapitána lode Francesca Schettina.

Costa Concordia stroskotala 13. januára 2012 po náraze na plytčinu neďaleko ostrova Giglio. Tragickou bilanciou bolo 32 mŕtvych a desiatky zranených. Schettino čelí obvineniam z viacnásobného neúmyselného zabitia a opustenia plavidla pred ukončením evakuácie. V čase nárazu sa v útrobách lode nachádzalo viac ako 4200 ľudí. Vrak plavidla sa stále nachádza na pobreží ostrova v Tyrrhenskom mori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies