Prevadzačský gang chcel prepašovať do Británie a Írska 6-tisíc Ukrajincov

NETKY.SK • 11 November 2016, 21:17 • 2 min
Prevadzačský gang chcel prepašovať do Británie a Írska 6-tisíc Ukrajincov

MADRID - Vyše 100 ľudí zatkli policajti v rámci celoeurópskej operácie proti organizácii podozrivej z pokusu prepašovať do Británie a Írska približne 6000 Ukrajincov.

slovakia

left justify in out

V Španielsku prebehlo zatýkanie na vyše desiatich letiskách. Medzi zatknutými je 56 Ukrajincov s falošnými preukazmi totožnosti. Tamojšia polícia však neuviedla, kedy sa operácia konala.

 

Policajti vo Francúzsku, Belgicku, Poľsku a na Ukrajine zatkli zhruba 50 ľudí vrátane niekoľkých údajných vodcov zločineckej organizácie.

 

Španielska polícia ešte v marci zadržala v Barcelone jedného z vodcov gangu a zhabala vyše 100 preukazov totožnosti a poľských cestovných pasov.

 

Policajná agentúra EÚ (Europol), ktorá pomáhala koordinovať operáciu, uviedla, že gang ponúkol Ukrajincom kompletný balík vrátane preukazov totožnosti, leteniek a ubytovania. Migranti najprv prekročili poľskú hranicu, potom cestovali do ďalších krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies