Prevádzač v Rakúsku po konflikte s utečencami ich prepašoval späť do Maďarska

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 08:16 • 2 min
Prevádzač v Rakúsku po konflikte s utečencami ich prepašoval späť do Maďarska

BUDAPEŠŤ - Po konflikte s migrantmi, ktorí vo Viedni nechceli vystúpiť z auta, sa prevádzač rozhodol prepašovať ich späť do Maďarska.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešnej informácie agentúry MTI 53-ročný prevádzač po návrate na maďarské územie zavolal políciu, prokuratúra ho obvinila z trestného činu prevádzačstva.

 

Piatich utečencov z Pakistanu, Iránu a Afganistanu, medzi ktorými bolo aj sedemmesačné dieťa, mal prevádzač vziať do západnej Európy za 1100 eur. Vodič, ktorému dali zálohu, ich odviezol do rakúskeho hlavného mesta. Tam však migranti, až na jedného, odmietli vystúpiť z vozidla s tým, že chcú odvoz až do Nemecka.

 

Prevádzač však nechcel ísť ďalej a rozhodol sa radšej vrátiť s nimi späť do Maďarska. Na odpočívadle diaľnice M1 potom zavolal policajtov. Okresná prokuratúra v Mosonmagyaróvári ho obvinila z prevádzačstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies