Preukaz dôchodcu Sociálna poisťovňa nevydáva

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 11:33 • 2 min
Preukaz dôchodcu Sociálna poisťovňa nevydáva

BRATISLAVA - Na základe opakujúcich sa otázok poberateľov dôchodku Sociálna poisťovňa upozorňuje, že nevydáva preukaz dôchodcu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Peter Višváder. "Pre poskytnutie takzvaných dôchodcovských zliav vyžadujú poskytovatelia týchto zliav od dôchodcov často rôzne potvrdenia o dôchodku," konštatoval.

Ako pokračoval hovorca Sociálnej poisťovne, môže ísť napríklad o potvrdenie o poberaní dôchodku bez uvedenia sumy dôchodku, potvrdenie o druhu vyplácaného dôchodku a odkedy sa tento dôchodok vypláca, potvrdenie o aktuálnej sume dôchodku, či potvrdenie o percentuálnej miere poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť pri invalidnom dôchodku. "Takéto potvrdenia Sociálna poisťovňa vydáva na žiadosť poberateľa dôchodku," dodal Višváder.

Žiadať o ne môžu osobne v ktorejkoľvek pobočke alebo v ústredí Sociálnej poisťovne, telefonicky, prostredníctvom Formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne, či mailom. "Žiadať o potvrdenie je možné aj písomne, ide však o zdĺhavú formu vybavovania, ktorú neodporúčame," uzavrel hovorca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies