Pretrvávajú obavy týkajúce sa udržateľnosti gréckeho dlhu

NETKY.SK • 12 Október 2016, 18:47 • 2 min
Pretrvávajú obavy týkajúce sa udržateľnosti gréckeho dlhu

ATÉNY - Obavy týkajúce sa udržateľnosti gréckeho dlhu pretrvávajú a návrt dôvery v grécku ekonomiku je stále pomalý, uviedol člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeure. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

"Všetky strany, ktoré sa zúčastňujú na gréckom záchrannom programe si uvedomujú, že existujú vážne obavy týkajúce sa udržateľnosti gréckeho verejného dlhu," uviedol Coeure pred Európskym parlamentom (EP). "V rámci Euroskupiny aktuálne prebieha diskusia o krátkodobých, strednodobých a dlhodobých opatreniach potrebných na zabezpečenie udržateľnosti gréckeho dlhu."

 

Grécko musí urobiť viac na zabezpečenie finančnej stability, dlhodobého oživovania ekonomiky a zabezpečenie opätovného prístupu na medzinárodné kapitálové trhy, uviedol Coeure. "Obyčajný fakt, že bankové vklady zostávajú na troch štvrtinách z úrovne z konca roka 2014 ukazuje, že návrat dôvery je stále len postupný."

 

"Hľadáme riešenie, ktoré ubezpečí trhy, obnoví dôveru týkajúcu sa dynamiky verejného dlhu, umožní plné zapojenie MMF do programu - čo by zvýšilo dôveryhodnosť tohto programu - a opätovne umožnilo Grécku prístup na trh pred ukončením programu v júli 2018 bez podkopania reformného úsilia," dodal Coeure.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies