Preteky WTCC sa vrátia na legendárny Nürburgring!

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 11:35 • 2 min
Preteky WTCC sa vrátia na legendárny Nürburgring!

NURBURGRING – Legendárna severná slučka nemeckého okruhu Nürburgring by sa v roku 2015 mala stať súčasťou Majstrovstiev sveta cestných automobilov série WTCC. Na najťažšom závodnom okruhu sveta zloženom z viac ako 150 zákrut bude mimoriadne náročné prebiehať, ale aj zapamätať si samotnú trať.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii 24 hodinových pretekov ADAC Nürburgring oznámili predstavitelia WTCC, Eurosport Events a ADAC Nordrhein, že v roku 2015 zorganizujú preteky Majstrovstiev sveta cestných automobilov na legendárnom nemeckom okruhu v celej jeho dĺžke. To znamená, že pred začatím samotných 24 hodinových pretekov sa na kompletnej trati zloženej z modernej okruhovej sekcie „GP“ (Grand Prix) a „starej“ severnej slučky (Nordschleife) známej aj ako Zelené peklo, odjazdia kompletné preteky FIA WTCC.

 

Po troch rokoch sa tak vo veľkom štýle vráti seriál WTCC do Nemecka, kde sa naposledy uskutočnil na okruhu Oschersleben a po neuveriteľných 32 rokoch zavíta oficiálne svetové podujatie FIA na samotnú Nordschleife. Kvôli celkovej dĺžke 25,4 kilometra budú organizátori nútení upraviť formát pôvodných dvoch 60 kilometrových závodov a okrem atraktívneho prostredia tak prinesú tieto preteky aj ďalšie novinky.

 

Pozrite si video s prekvapenými reakciami hlavných protagonistov seriálu WTCC. Aj také svetové esá ako Yvan Muller, Sébastien Loeb, Gabrielle Tarquini či J.M. Lopéz a Rob Huff s údivom a rešpektom komentujú rozhodnutie FIA WTCC. Najväčšou výzvou bude pre jazdcov zapamätať si viac ako 150 zákrut naskladaných na viac ako 25 kilometrovej trati s mimoriadne záludnými  a nebezpečnými pasážami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies