Preteky Okolo Slovenska zaradila UCI do vyššej kategórie, umožní štart aj protour tímom

NETKY.SK • 21 November 2016, 17:57 • 2 min
Preteky Okolo Slovenska zaradila UCI do vyššej kategórie, umožní štart aj protour tímom

BRATISLAVA - Budúci ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska (7.-11. júna 2017) postúpil do vyššej kategórie. V pondelok Medzinárodná cyklistická únia (UCI) zverejnila kalendár, v ktorom slovenské etapové podujatie zaradila do kategórie 2.1, teda úrovne, ktorá umožňuje štart aj protour tímom.

slovakia

left justify in out

Posun pretekov z kategórie 2.2 do 2.1. znamená viac bodov do svetového rebríčka pre jazdcov, vyššie "prize money" aj kvalitnejšie tímy. O preradenie požiadal SZC ako hlavný organizátor podujatia po minuloročnom výbornom hodnotení zo strany UCI komisárov a tímových manažérov. Tí označili Okolo Slovenska ako tretie najkvalitnejšie preteky úrovne 2.2.

 

"Som veľmi rád, že bola naša žiadosť kladne vybavená. Je to odmena a zároveň veľký záväzok," povedal k posunu do vyššej kategórie Peter Privara, prezident SZC a zároveň generálny riaditeľ pretekov. "Teším sa, že pracovné nasadenie celého organizačného tímu bolo pozitívne ocenené zo strany UCI komisárov, tímových manažérov i samotných miest, s ktorými na pretekoch spolupracujeme. Posun do vyššej kategórie znamená vyššiu atraktivitu podujatia nielen pre tímy a médiá, ale aj pre sponzorov. Už 61. ročník pretekov Okolo Slovenska bude prebiehať medzi 7.–11. júnom 2017 so štartom v Levoči a cieľom v Trnave. V danom termíne ide o jediné podujatie kategórie 2.1 v Európe. Určite budeme robiť všetko pre to, aby naše pozvanie prijali protour tímy, v ktorých máme slovenských jazdcov," doplnil Privara.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona