Preteky E3 BinckBank Classic vyhral Čech Zdeněk Štybar, Sagan sa do záverečného šprintu nedostal

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 17:51 • 2 min
Preteky  E3 BinckBank Classic vyhral Čech Zdeněk Štybar, Sagan sa do záverečného šprintu nedostal

HARELBEKE - víťazom jednorazových cyklistických pretekov v E3 BinckBank Classic v Belgicku sa stal český jazdec tímu Deceuninck - Quick Step Zdeněk Štybar. Na dnešnom programe bol šprint so štartom aj koncom v Harelbeke.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) sa o víťazstvo v šprinte pred cieľom bohužiaľ nezúčastnil. V záverečných 20 kilometroch bol ešte súčasťou tretej skupiny prenasledovateľov, ale zradila ho technika. Do cieľa sa nakoniec dotal na konci druhej desiatky s časovým odstupom utakmer dvoch minút za víťazom Štybarom.

 



Už v nedeľu je na programe dôležité podujatie na belgických "kockách" Gent-Wevelgem. Oboje preteky sú tradičná súčasť prípravy na druhý monument sezóny Okolo Flámska, ktorý sa bude konať o týždeň neskôr (7.4.).

 

Najdôležitejšie momenty pretekov Gent-Wevelgem v minulom roku.

 

 

Tri a pol kilometra pred koncom vyrazil dopredu Štybar, ale nevyšlo mu to. Bývalý majster sveta v cyklokrose si útok zopakoval o ďalší kilometer neskôr, no opäť nebol úspešný. V samom závere zostala vpredu už len štvorica bez Jungelsa, ale ten v taktickom záverečnom kilometri sa ešte raz dotiahol. Napokon sa radoval Štybar, ktorému už tretí pokus o rozhodujúci nástup vyšiel približne 200 m pred cieľom a zdolal oboch belgických súperov v úniku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona