Preteky Cadela Evansa vyhral po excelentnom sóle Brit Kennaugh

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:37 • 2 min
Preteky Cadela Evansa vyhral po excelentnom sóle Brit Kennaugh

GEELONG - Brit Peter Kennaugh sa stal víťazom druhého ročníka cyklistických pretekov Cadel Evans Great Ocean Road Race v austrálskom Geelongu. Jazdec tímu Sky zaútočil na stúpaní na kopec Challambra 12 km pred cieľom a svoje úsilie doviedol úspešne do cieľa.

slovakia

left justify in out

Špurt pelotónu vyhral domáci Leigh Howard pred Niccolom Bonifaziom a Pimom Ligthartom. "Musím sa poďakovať Lukovi Roweovi. Celé preteky ma udržoval v pokoji a v správnom momente mi povedal: 'Poď na to.' Vyrazil som, nepozeral som sa za seba a dokázal som vyhrať," povedal Kennaugh v televíznom rozhovore po pretekoch.


Britský rýchlik Mark Cavendisch nezažil vydarenú premiéru v novom tíme Dimension Data, preteky nedokončil. Slovák Peter Velits z tímu BMC obsadil 68. miesto s odstupom 6:38 min.

Preteky Cadel Evans Great Ocean Road Race (Geelong - Geelong, 174 km): 1. Peter Kennaugh (V. Brit.) Sky 4:04:59 h, 2. Leigh Howard (Aus.) IAM Cycling, 3. Niccolo Bonifazio (Tal.) Trek-Segafredo, 4. Pim Ligthart (Hol.) Lotto-Soudal, 5. Simon Gerrans (Aus.) Orica-GreenEdge, 6. Nathas Haas (Aus.) Dimension Data - všetci +6 s,... 68. Peter Velits (SR) BMC Racing +6:38 min
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies