Pretekári na drsnom Spartan Race siahajú až na dno svojich síl

NETKY.SK • 13 September 2014, 14:56 • 2 min
Pretekári na drsnom Spartan Race siahajú až na dno svojich síl

DONOVALY - V stredisku zimných a letných športov Park Snow na Donovaloch sa dnes konajú posledné preteky Spartan Race v tomto roku na Slovensku. Ako tvrdia organizátori, sú to drsné preteky pre tých najtvrdších z najtvrdších, ktorí majú príležitosť dokázať, že v sebe nosia pravého sparťanského ducha. Súťažiaci siahajú až na dno svojich síl.

slovakia

left justify in out

Po pretekoch Sprint a Super, ktoré sa počas tohto leta konali v iných strediskách, na súťažiacich dnes čakala oveľa ťažšia skúška odhodlania - náročná trať Beast.
      

"Spartan Race je netradičný extrémny terénny beh, pri ktorom pretekár na trati zdoláva rad prekážok. Každý pretek je úplne atypický a nikto okrem 'builder teamu' netuší, ako bude trať vyzerať. Vopred sa nezverejňuje a rovnako ani typy prekážok a počet občerstvovacích staníc. Moment prekvapenia nastáva hneď po vybehnutí na trať. Pretek sa snaží napodobniť skutočný život - svet je rýchlo sa vyvíjajúca prekážková dráha. Práve preto prichádzajú stovky ľudí, aby si vyskúšali svoje schopnosti," vysvetlil managing director preteku Michal Kúkola.
      

Podľa marketingového manažéra strediska Park Snow Donovaly Miroslava Dobrotu donovalská Beast trať je dlhá viac ako 20 kilometrov. Pretekárov na nej čaká minimálne 26 náročných prekážok, akými sú plazenie sa pod ostnatým drôtom, šplhanie sa nad korytami plnými bahna a kalnej vody či nosenie ťažkých bremien. Najrýchlejší z bežcov ju môžu pokoriť za dve hodiny nepretržitého pekla. Časový limit však nie je nijako pre pretekárov stanovený. Priemerný čas absolvovania trate sa odhaduje na 4,5 hodiny.
      

Ako tvrdia organizátori, na absolvovanie donovalského preteku majú štartujúci jeden podstatný dôvod - šancu získať jedinečné ocenenie v podobe Trifecty, na ktorú majú nárok len skutoční Sparťania, teda tí, ktorí dokončia všetky tri obťažnosti Spartan Race v jednom kalendárnom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona