Pretekár R. Gonda a mesto predstavia fanúšikom okruhy F1

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 14:05 • 2 min
Pretekár R. Gonda a mesto predstavia fanúšikom okruhy F1

BANSKÁ BYSTRICA – Slovenský pretekár, Banskobystričan Richard Gonda, spoločne s mestom Banská Bystrica pokračuje v ojedinelom projekte. Vďaka svojmu formulovému simulátoru a odbornému výkladu predstaví slovenským fanúšikom okruhy F1.

slovakia

left justify in out

"Richard dosiahol v poslednom období významné úspechy. Aj tento rok bude Slovensko reprezentovať v jednom z najprestížnejších formulových šampionátov GP3 Series, ktorý je sprievodným programom Formuly 1," tvrdí magistrát. Netají, že v prípade získania titulu Európske mesto športu 2017 sa Gonda stane jednou z tvárí projektu.

 

"Teším sa, že vlaňajší projekt a aktivity sa tento rok ešte viac rozrastajú. Zostrihy a predstavenia Veľkých cien Formuly 1 pre divákov už priebežne natáčame v Banskej Bystrici. Verím, že pre slovenských fanúšikov motošportu to bude ešte zaujímavejšie sledovanie. Túto sezónu budem priamou súčasťou Veľkých cien F1 a to v sérii GP3, takže budem sám pretekať na mnohých tratiach kalendára F1. Veľmi si cením prístup mesta, je skvelé, že tieto aktivity môžu byť realizované priamo v mojom rodisku," konštatoval Gonda.

 

"Richardovi sme poskytli odhlučnené priestory v základnej umeleckej škole, kde môže realizovať svoj projekt a Banskobystričanom približovať motošport. V budúcnosti s ním plánujeme i niekoľko športových podujatí," dodal Martin Turčan, druhý zástupca primátora.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona