Pretekár Konôpka sa stal víťazom Le Mans Series v Thajsku, priebežne lídrom

NETKY.SK • 10 Január 2017, 17:32 • 2 min
Pretekár Konôpka sa stal víťazom Le Mans Series v Thajsku, priebežne lídrom

BANGKOK - Slovenský okruhový tím ARC Bratislava automobilového pilota Miroslava Konôpku dosiahol v thajskom Burirame historický úspech – double v kategórii LPM3, teda monopostov. Posádka v zložení Miroslav Konôpka (SR), Mike Simpson, Darren Burke (obaja Veľká Británia) zvíťazila pred svojím sesterským autom s dvojčlennou posádkou – Konstantin Calko (Lotyš.) a Neale Muston (Austr.) len o 0,177 sekundy, keď obe autá prešli cieľom takmer súčasne.

slovakia

left justify in out

S britskými monopostami Ginetta LMP3 ide slovenský tím tento rok premiérovo, keď vlani skúšal šťastie v kategórii GT3 s autom Audi.

 

Celkovo sa tím z Bratislavy so slovenskými mechanikmi a inžinierom Andrejom Studeničom dostal už to vedenia celej ázijskej série, keďže v predchádzajúcom podujatí v japonskom Fudži skončil Konôpka druhý.

 

"Víťazstvo je odmenou pre celý tím. Už od nášho príletu do Thajska chalani makali od rána do noci. Technici, mechanici, inžinieri – všetci dreli šestnásť hodín denne," povedal po pretekoch nadšený pilot a šéf tímu Miro Konôpka.

 

"Po problémoch s nastaveniami áut v tréningoch fungovali monoposty v pretekoch skvele. Na ďalšie kolo sa ale musíme dokonale pripraviť, keďže konkurenčné stajne s vozmi Ligier sa už na nás chystajú," dodal Konôpka s úsmevom.

 

Tím má pred sebou záverečné podujatie Asian Le Mans Series v malajskom Sepangu, ktoré sa uskutoční 20.-22. januára 2017. Tam sa rozhodne aj o postupujúcich na najstaršie automobilové preteky súčasnosti – Le Mans. "Dostali sme sa na čelo šampionátu, čo je pre všetkých šokom, ale užívame si to," uzavrel Konôpka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies