Preťaženým talianskym súdom pomôže trestanie mnohých prečinov iba pokutami

NETKY.SK • 16 Január 2016, 16:34 • 2 min
Preťaženým talianskym súdom pomôže trestanie mnohých prečinov iba pokutami

RÍM - Vláda talianskeho premiéra Mattea Renziho zredukovala trestanie stoviek prečinov, aby tým uvoľnila preťažený justičný systém.

slovakia

left justify in out

Riadenie motorového vozidla bez vodičského preukazu, klamanie ľudí, obscénne správanie sa a stovky ďalších porušení zákona budú riešené už iba administratívnymi pokutami, informovala dnes agentúra Reuters.

 

"Uvoľní to súdy od záležitostí menšieho významu," citoval Reuters z vyhlásenia talianskej vlády po jej piatkovom stretnutí.

 

Vodiči bez vodičského preukazu, ktorým doteraz hrozil až rok väzenia a pokuta 3000 eur, sa vyhnú väzeniu, môžu však dostať pokutu až 30.000 eur.

 

Talianska justícia patrí medzi najmenej efektívne na svete, v rebríčku 140 hodnotených krajín obsadila v riešení sporov 139. miesto, čím sa dostala za krajiny ako je Haiti či Zimbabwe. Vyplýva to z najnovšej správy Svetového ekonomického fóra o globálnej konkurencieschopnosti, dodal Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona