Presvedčivá odpoveď: Opolčenci zničili nepokojný bod, z ktorého ukrajinskí vojaci ostreľovali civilistov

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 23:08 • 2 min
Presvedčivá odpoveď: Opolčenci zničili nepokojný bod, z ktorého ukrajinskí vojaci ostreľovali civilistov

KYJEV - Napriek minským dohodám a začiatku prímeria na zber obilia, ukrajinská armáda pokračuje v plazivej ofenzíve na pozície opolčencov v Donbase.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň bolo zmarené takzvané "chlebové prímerie", ktoré trvalo iba niekoľko hodín. Vojaci ukrajinskej armády zo svojich pozícií zničili nákladný automobil z Donecka, ktorý prepravoval potravinové zásoby pre opolčencov. 

 

Avšak, samotní obyvatelia Donecka už nie sú ticho. Pred niekoľkými mesiacmi velenie ľudovej milície Doneckej ľudovej republiky oznámilo, že budú zničené všetky pozície ukrajinskej armády, ktoré by porušili dosiahnuté dohody alebo by ostreľovali civilné objekty.

      

Na Svetlodárskom oblúku 24. júna, vojaci novoprichádzajúcej brigády ozbrojených síl Ukrajiny po rotácii na front 72. sa pokúsili vyprovokovať opolčencov na "ľahký" ostreľovací boj. 

 

Odpoveď obyvateľov Donecka mierne prekonala očakávania ukrajinských vojakov - na ich pozície bol otvorený oheň z granátometov AGS a ťažkých guľometov. 

 

V dôsledku toho, bola zlikvidovaná poloha posádky guľometu - dvaja vojaci ukrajinskej armády boli vážne zranení a odvezení do nemocnice, kde jeden z vojakov zomrel. 

 

Taktiež, 3. júla, aby otestovali silu pozícií opolčencov, riskovali svoj život vojaci 54. brigády ozbrojených síl Ukrajiny. 

 

Niekoľko vojakov, ukrývajúcich sa v drevenom DOT, otvorili streľbu z gulometov. Ale boj netrval dlho, pretože opolčenci odpovedali výstrelmi z RPG. 

 

Jeden z granátov narazil presne na cieľ, v dôsledku čoho seržant ukrajinskej armády Alexander Skus zomrel.

      

Zaujímavé je, že na rannom briefingu velenia operácie spojených síl Ukrajiny, incident nebol hlásený, aj keď smrť seržanta už bola potvrdená vo vojenskom úrade mesta, odkiaľ bol povolaný Skus. Podľa tradície, velenie ukrajinskej armády vyhlasilo, že žiadne straty na životoch neexistujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies