Presun utečencov do Drážďan vyvolal násilné protesty

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 15:20 • 2 min
Presun utečencov do Drážďan vyvolal násilné protesty

DRÁŽĎANY - Východonemecké Drážďany boli v piatok večer dejiskom viacerých demonštrácií v súvislosti so sťahovaním utečencov do miestneho tábora, pričom utrpeli traja ľudia zranenia pri násilných potýčkach.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA dnes informovala, že prívrženci krajne pravicovej Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD) napadli účastníkov protidemonštrácie, ktorých sa snažila oddeliť polícia.

 

Demonštranti pred príchodom prvých utečencov do novozriadeného stanového tábora Červeného kríža odpaľovali delobuchy a ohadzovali sa navzájom predmetmi. Podľa DPA vyšlo do ulíc približne 200 odporcov prijímania žiadateľov o azyl, zatiaľ čo protidemonštrácia prilákala zhruba 350 ľudí. Agentúra tiež uviedla, že utečencov neskôr vítalo približne 200 ľudí potleskom, zatiaľ čo prívržencov krajnej pravice oddeľoval rad policajtov.

 

Samospráva nemeckej spolkovej krajiny Sasko uviedla, že do tábora v Drážďanoch by mali počas tohto víkendu presunúť 800 žiadateľov o azyl pochádzajúcich prevažne zo Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies