Prestupová bomba v Nemecku - Götze z Dortmundu do Bayernu

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 17:05 • 2 min
Prestupová bomba v Nemecku - Götze z Dortmundu do Bayernu

MNÍCHOV/DORTMUND - Pár hodín pred semifinálovými stretnutiami Ligy majstrov vybuchla v Nemecku prestupová bomba, ktorá sa týka oboch bundesligových účastníkov záverečných bojov najprestížnejšej európskej pohárovej futbalovej súťaže klubov.

slovakia

left justify in out

Nemecký denník Bild prišiel s informáciou, že ofenzívny stredopoliar Borussie Dortmund Mario Götze by mal po sezóne posilniť Bayern Mníchov. Nový majster krajiny by mal za neho zaplatiť odstupné 37 miliónov eur. Bild ďalej uvádza, že samotný hráč sa už nielen dohodol s bavorským klubom na podmienkach kontraktu, ale dokonca už prišlo aj k podpisu zmluvy. Dvadsaťročný talent údajne zarobí v Mníchove ročne 7 až 12 miliónov eur. Športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer označil Götzeho za "talent storočia", hráča si vraj vytypoval od leta nový tréner Mníchovčanov Pep Guardiola, ktorý vo funkcii nahradí odchádzajúceho Juppa Heynckesa.

Dortmundský klub na svojej internetovej stránke potvrdil Götzeho záujem odísť k bavorskému konkurentovi. "Mario nás so svojím manažérom pred niekoľkými dňami informoval, že chce využiť klauzulu vo svojom kontrakte o predčasnom odchode a prestúpiť k 1. júlu do Bayernu Mníchov," uvádza sa na stránke bvb.de. Po pár hodinách od zverejnenia informácie už vedenie Borussie potvrdilo odchod Götzeho do Bayernu. V rámci Nemecka zaplatia Bavori za hráča rekordnú sumu, doterajší rekord držal prestup Maria Gimeza z VfB Stuttgart do Bayernu v roku 2009 (12 miliónov eur). Mníchovský veľkoklub drží aj absolútny rekord bundesligy, pred rokom zaplatil za Javiera "Javiho" Martíneza Bilbau 40 miliónov eur.

O Götzeho služby mali záujem aj Barcelona, Manchester City a Arsenal Londýn. "Sme samozrejme sklamaní, ale musíme povedať, že Mario so svojimi poradcami sa správal v súlade so zmluvou. Podľa môjho názoru Bayern robí rovnakú politiku už veľmi dlho a oslabuje svojich konkurentov. Očakávali sme útoky z mníchovskej strany a boli sme pripravení sa im brániť. Naši hráči sa však musia rozhodnúť, ktorý klub im ponúkne najvýhodnejšie podmienky," povedal výkonný riaditeľ Borussie Hans-Joachim Watzke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies