Prestup Neymara opäť témou, Brazílčania chcú viac peňazí

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 17:22 • 2 min
Prestup Neymara opäť témou, Brazílčania chcú viac peňazí

BARCELONA - Prestup brazílskeho futbalistu Neymara do FC Barcelona má ešte aj po dvoch rokoch nezodpovedané otázky.

slovakia

left justify in out

Sudca v brazílskom meste Santos otvoril tému nevyplatenia potrebných percent z odstupného brazílskej investičnej spoločnosti Teisa, ktorá je marketingovým partnerom 23-ročného útočníka. Informujú o tom viaceré španielske a nemecké servery vrátane mundodeportivo.com či spox.com.

 

Problém je v tom, že Teisa si nárokuje na 5% z celkovej prestupovej sumy 86,2 mil. eur a nielen 17,1 mil., ktoré podľa zmluvy prináležali ako odstupné klubu FC Santos, kde Neymar predtým pôsobil. Okrem oficiálnych 17,1 mil. eur prestup Neymara obsahoval aj platby za predkupné práva na ďalšie futbalové talenty z dielne Santosu ako aj réžiu dvoch priateľských zápasov Santosu a Barcelony. Teisa pred súdom uspela so žiadosťou o nahliadnutie do prestupovej zmluvy, aby si potom mohla vyžiadať vyššie odstupné. 

 

Ak Neymar nepredloží súdom požadované dokumenty týkajúce sa jeho prestupu, hrozia mu domové prehliadky, či zabavenie dôkazového materiálu súvisiaceho s prípadom. Brazílčan má v drese Kataláncov za sebou skvostnú sezónu, počas ktorej v 51 zápasoch nastrieľal 39 gólov a so spoluhráčmi v FC Barcelona sa tešil z unikátneho ´treble´ - triumfov v Primera División, Španielskom Kráľovskom pohári ako aj Lige majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona